top of page

Webdesign | SCOOR HOGER IN GOOGLE MET DEZE TIPS

Je hebt een website, maar klanten vinden deze niet onmiddellijk terug in de zoekresultaten van Google. Wat nu? Elke website wil natuurlijk bovenaan op de eerste pagina van Google verschijnen, maar hoe doe je dat? Hierna lees je enkele factoren waar je het best rekening probeert mee te houden.

Je website is niet mobielvriendelijk

Een website die is aangepast aan de weergave ervan op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets scoort beter in Google. We hebben het over de technische kant van je website. Nieuwe websites worden op deze manier beloond door Google.

Je website laadt te traag

Werk je met video, grote of zware afbeeldingen, dan vertragen deze de laadsnelheid van je website. Gebruikers haken af, waardoor heel wat van je paginabezoekers al snel je website terug verlaten. We spreken van een bouncepercentage. Websites waarvan bezoekers deze snel terug verlaten, dalen dan weer in de ranking van Google.

Wees relevant

Als iemand een zoekterm intikt in Google en hij komt via de zoekresultaten op je website terecht, vindt hij/zij dan op je website de gegevens waarnaar hij/zij op zoek was? Indien het antwoord op deze vraag ja is, betekent dit dat je website relevant is voor de zoekterm(en) die werden gebruikt. Google beloont dan je website door deze hoger in de zoekresultaten te plaatsen voor mensen die dezelfde zoektermen gebruiken.

SEO en SEA

Optimaliseer je pagina’s voor zoekrobots zoals Google of Bing. Geef elke pagina een duidelijke titel en omschrijving, maar zorg ook voor relevante kernwoorden die aangeven waarover de pagina gaat. Ook je pagina’s zelf moeten een duidelijke en niet te lange naam krijgen. Websites die niet geoptimaliseerd zijn voor bijvoorbeeld Google scoren merkbaar minder goed. SEO staat voor Search Engine Optimisation, terwijl je met SEA je kiest voor Advertising bij de zoekmachines, bijvoorbeeld AdWords van Google.

Links

Belangrijke websites die doorlinken naar jouw pagina zorgen ervoor dat ook jouw pagina de moeite waard wordt. Zo kan je bijvoorbeeld je blog publiceren op sociale media of vragen deze te delen door andere bloggers op hun website. Hoe meer mensen doorklikken van een andere website naar die van jou, hoe hoger Google je zal plaatsen in hun ranking. Denk eraan dat je ook op de blogpagina’s afzonderlijk je SEO-begrippen (tags) kan/moet instellen om je artikel zo makkelijk te laten vinden.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

NIEUWE WEBSITES

ARCHIEF

GERELATEERDE BERICHTEN

bottom of page