top of page

Webdesign | HEB IK EEN NIEUWE WEBSITE NODIG?

Meer dan 4 op de 5 mensen gaat eerst online op zoek naar informatie vooraleer contact op te nemen. Online gezien worden is dus nog nooit zo belangrijk geweest! Je website moet er niet alleen goed uitzien, ze moet ook gebruiksvriendelijk zijn voor je bezoekers vooraleer zij een afspraak zullen maken. Hierna toon ik het belang aan van een professionele website.

Je website is niet mobielvriendelijk

Steeds meer bezoekers surfen naar websites via mobiele apparaten zoals smartphone of tablet. We spreken van responsive webdesign. Hoe je website eruitziet op deze mobiele toestellen mag je dus ook niet verwaarlozen. Vaak is dit helemaal anders dan op een computerscherm. Toch moeten de pagina’s even gebruiksvriendelijk zijn en moet de ‘look & feel’ dezelfde zijn. Bezoekers moeten even vlot kunnen navigeren en hun weg vinden naar je pagina’s. Ook Google houdt rekening met responsive design. Websites die niet mobielvriendelijk zijn, worden bewust lager in de zoekresultaten weergegeven.

Je website verwijst niet naar sociale media

Naast een professionele website - die je digitaal visitekaartje is - heb je misschien ook een Facebookpagina? Je bezoekers zijn immers benieuwd waarmee je nu zoal bezig bent. Door de website te koppelen aan sociale mediapagina’s zorg je voor klantenbinding. Je bezoekers willen ook weten welke positieve ervaringen andere klanten hebben bij je onderneming. Aan de hand van foto’s, video’s en berichten hou je volgers op de hoogte.

Je kan de inhoud van je website niet aanpassen

Of je nu kiest voor een one-pager of een zeer uitgebreide website, ook als de informatie die op je pagina’s te lezen is eerder beperkt is, toch is het heel belangrijk dat alle informatie up-to-date is. Tekst, afbeeldingen, video, nieuwsberichten die aantrekkelijk zijn voor je bezoekers, zullen bepalen of zij je site al na enkele seconden terug verlaten of verder blijven klikken. En ook zoekmachines zoals Google houden hier rekening mee. De inhoud of content van je website moet niet alleen up-to-date zijn, ze moet ook relevant zijn. Bezoekers moeten met andere woorden de informatie waarnaar ze op zoek waren ook terugvinden op je pagina en daar blijven. Dit alles speelt mee, wil je hoger scoren in Google.

Dankzij het WIX-platform waarop wij onze websites ontwikkelen, kan je makkelijk zelf de inhoud van je pagina’s aanpassen. De intuïtieve website van Wix zorgt ervoor dat je - zonder het wijzigen van de structuur van de website - toch snel updates kan plaatsen en dit zonder tussenkomst van een websitebouwer. Via een app op je smartphone kan je zelfs ‘live’ nieuwsberichten plaatsen en deze vervolgens delen op sociale media.

Je krijgt niet meer klanten door je website

Je bepaalt zelf hoe bezoekers uw merk/onderneming zien. Je website geeft hen een eerste indruk en dat je professioneel bent, weten we ondertussen. Een bezoeker surft niet alleen naar je website om je contactgegevens te raadplegen, hij/zij is ook bereid meer informatie te krijgen van jou als professional! Kies daarom om contact te maken met die bezoeker. Dit kan via mailings en nieuwsbrieven, maar ook goede video’s en actieknoppen (call to actions) helpen je dit te verwezenlijken.

Je website is verouderd

Aan het tempo waarmee de digitale vernieuwingen op ons afkomen is stilstaan geen optie. Indien je een website hebt die meer dan 3 jaar oud is, kan je deze het best vernieuwen. Indien je achterblijft, kiest je bezoeker steevast voor de website van een concurrent. Een mooie en moderne website die ook gebruiksvriendelijk is geniet bij hen de voorkeur. Laat je bezoeker dus niet twijfelen en zorg ervoor dat hij/zij met jou in zee gaat!

Misschien herinner je je nog dat je huidige website je best een smak geld heeft gekost en ziet je hierom zo’n driejaarlijkse kost helemaal niet zitten? Vandaag kan het echter een pak voordeliger en mag dit je zeker niet tegenhouden te blijven vernieuwen. Bekijk hier onze prijslijst en laat je positief verrassen.

Wil je meer tips of gewoon even de mogelijkheden van een nieuwe website overlopen, neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

NIEUWE WEBSITES

ARCHIEF

GERELATEERDE BERICHTEN

bottom of page