top of page

Webdesign | 5 TIPS VOOR BETERE CONTENT


Je laat een nieuwe website maken en je webdesigner vraagt je naar teksten. Heb je die wel? Goede teksten zijn een essentieel onderdeel van élke website! Ze zijn geschreven zonder fouten, zijn aantrekkelijk en moeten zoekmachinevriendelijk zijn. Is het wel een goed idee om dit dan zelf te doen of laat je het beter aan een professional over? We geven je alvast enkele tips waar je zelf mee aan de slag kan.

Makkelijk leesbaar

Wat is makkelijk leesbare content voor je website? Hou het eenvoudig. Een egale achtergrond en tekst die makkelijk leesbaar is, werkt het best. Ook je lettertype is dan belangrijk: kies steeds voor een schreefloos lettertype - zonder al te veel krulletjes dus. Een website leest nu eenmaal anders dan bijvoorbeeld een magazine.

To The Point

Op het internet wordt heel snel weggeklikt; we spreken van een bouncepercentage. Hoeveel van je bezoekers verlaat je pagina al terug na enkele seconden? Vaak is dit heel hoog! Hou het daarom beknopt en draai niet rond de pot. Het belangrijkste van je tekst en dus dat waar je bezoeker naar op zoek is, moet zeker boven de vouw - het zichtbare gedeelte van je site op je scherm - geschreven zijn.

Hou het kort

Heb je veel te vertellen, dan werk je best met paragrafen. Maar zorg er echter voor dat deze dan ook niet te lang zijn. Vermijd meer dan 6 regels doorlopende tekst. Je bezoekers zullen wegklikken. Zet de belangrijkste zaken ook in de eerste alinea's. Hoe verder in je tekst, hoe minder dit wordt gelezen. Ook het aantal alinea's beperk je dus best. Heb je veel informatie, probeer dit dan in lijstjes te zetten. Werkt altijd!

Kies de juiste titel

De juiste titel doet je bezoeker doorklikken naar je website. Het kiezen van de juiste titel is dus bijna belangrijker dan de inhoud. De keuze om te klikken op een titel gebeurt in enkele milliseconden. Denk dus goed na over hoe je een surfer kan lokken. Je titels moeten kort zijn en het moet duidelijk zijn waarom ze dit moeten lezen!

Content is King

De inhoud van je website, wat jij te vertellen hebt, of dat nu foto's zijn of tekst; zorg voor eigen materiaal! Kopiëren van Google is uit den boze. In de zoekresultaten zal je website immers worden afgestraft met een lagere ranking. Zorg voor eigen fotomateriaal of ga op zoek naar professioneel materiaal op één van de vele (gratis) stocksites. Teksten kan je zelf schrijven, maar er zijn ook heel wat professional copywriters waarop je een beroep kan doen.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

NIEUWE WEBSITES

ARCHIEF

GERELATEERDE BERICHTEN

bottom of page